Wanneer je als team een leuke en enthousiaste sponsor hebt gevonden, b.v. voor inspeelshirts, dan is het goed om te weten welke spelregels er gelden voor sponsoring en op welke manier er afspraken met de sponsor gemaakt kunnen worden.

VEB´98 biedt nl. diverse mogelijkheden voor sponsoren in de vorm van sponsorpakketten. 

Spelregels

We hanteren de volgende spelregels bij het aangaan van een sponsorovereenkomst:

  1. Concurrentie: De zakelijke belangen van een nieuwe sponsor mogen niet conflicteren met de belangen van een bestaande sponsor, tenzij de bestaande sponsor hiermee akkoord gaat. Voorbeeld: Middeljans is kledingsponsor van VEB´98 , dus een andere leverancier van sportartikelen kan in principe geen sponsor worden. 
  2. Wedstrijdtenue: Sponsornamen of logo's mogen niet op het wedstrijd tenue (shirt en/of broekje) geplaatst worden zonder een sponsorcontract
  3. Inspeelshirts: iedere sponsor kan inspeelshirts beschikbaar stellen aan een team, maar van de sponsor wordt wel verwacht voor een klein bedrag ook sponsor van de verenigingen te worden. Kleur en bedrukking van de inspeelshirts is in principe vrij, zolang het maar respectvolle, sportieve en niet aanstootgevende uitingen zijn.

Stappenplan

Wanneer je als team een mogelijke sponsor hebt gevonden, volg dan AUB het volgende stappenplan:

  1. Bepaal de wensen van de sponsor en verzamel de contactgegevens van de contactpersoon bij de sponsor.
  2. Neem contact op met de sponsorcommissie , dan helpen we je om af te stemmen op welke manier de sponsorafspraken gemaakt kunnen worden en welke sponsorbedragen gehanteerd worden.

Vragen

Voor verdere vragen of opmerkingen, neem gerust contact op met de sponsorcommissie .