Positief getest

 

Helaas is een van onze leden de afgelopen week positief getest op het coronavirus.

Het gaat om een speler van een senioren team. Direct na uitslag is het lid in quarantaine gegaan en heeft verder geen contact meer gehad met andere leden van de vereniging. Deze persoon is niet op de vereniging besmet geraakt maar in privésfeer.

 GGD

 We hebben direct contact gezocht met de GGD nadat het bij ons bekend was. Dat is immers onze vraagbaak. De GGD heeft vervolgens contact opgenomen met ons lid en bron- en contactonderzoek uitgevoerd. Daarbij gaat het om met wie je 15 minuten of langer op minder dan 1,5 meter afstand samen bent geweest 2 dagen voordat de klachten begonnen, tot het moment dat je thuis bent gebleven. In dit geval: Het lid is op vrijdag getest; er is een lijst opgesteld met namen van de mensen met het lid vanaf de woensdag ervoor 15 minuten of langer contact heeft gehad op minder dan 1,5 meter afstand. De GGD heeft vervolgens gekeken of deze personen mogelijk ook besmet zijn. De GGD is naar aanleiding van dit onderzoek tot de conclusie gekomen dat het contact heel beperkt was, waardoor er verder binnen VEB’98 geen aanleiding is voor aanvullende maatregelen, behalve dat het volledige team, ondanks dat deze geen klachten hebben, ook resterende deel van de 10 dagen incubatietijd in quarantaine moet afwachten

Wij volgen het advies van de deskundigen op maar daarmee is de zaak nog niet afgehandeld.

 

Hoe vervelend ook, wij als bestuur hebben gemeend ALLE thuiswedstrijden van AL onze teams, welke het komend weekend (26-09-2020) gespeeld hadden moeten worden, NIET door te laten gaan.

 

De mini’s kunnen hun toernooi in Sleen wel spelen. Als er verder geen veranderingen optreden in de situatie gaan de thuiswedstrijden op 3 oktober wel weer gewoon door.

 

Wij begrijpen de zorgen van leden en ouders van de vereniging. Wij hebben intensief contact gehad met de GGD hierover. Wanneer zij adviseren dat wij zouden moeten stoppen met alles, dan doen we dat. Maar volgens de GGD hoeft dat niet.

 

Laat deze de besmetting een wake-up call zijn!

“Het vraagt weer alertheid van iedereen. We moeten met z'n allen ervoor zorgen dat de richtlijnen gevolgd worden.”

 

Met vriendelijke groet,

Het bestuur